2018-01-07 09:14:33• hírek • Szatmár.ro

Az első futam után a 48. helyen áll Gyenes Emánuel

Január 6-án, az idei Dakar-rali első napján 242 kilométer összekötő és csupán 31 kilométer mért szakasz várt a mezőnyre. Ennek a rövidke gyorsasági szakasznak a különlegessége az volt, hogy mindvégig homokdűnéken keresztül kellett haladni, ezzel pedig vissztért a klasszikus afrikai Párizs-Dakar ralik hangulata.

Mani számára nem ismeretlen a homoksivatagi száguldás, ezért elsőre meglepő is volt, amikor az éjszakai órákban a 85. helyen jelent meg az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének a neve. Romániai idő szerint vasárnap reggel azonban már a 48. helyen szerepelt a szatmári Dakar-hős, úgy, hogy a helyezések között esetenként 2-4 másodperc volt a különbség.

A motorosok versenyében a brit Sam Sunderland nyert, ő 20 perc és 55 másodperc alatt tette meg a távot. Mani 8 perc és 14 másodperc lemaradással fejezte be a mért szakaszt.

„Sajnos hosszú perceket veszítettem azzal, hogy nem találtam a helyes utat. A mezőny fordított sorrendben indult, mire elrajtoltam, már vagy 160 motor és quad járt előttem, rengeteg keréknyomot hagyva előttem. Azt mondom, ez egy jó bemelegítés volt, vasárnap viszont jön a második etap, amikor már egy igazi megmérettetés következik: 267 kilométernyi gyorsasági szakasz” – nyilatkozta Gyenes Emánuel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: